neme

Photobucket

Friday, 13 July 2012

RaYa sAkAn

 Assalamualaikum....

Hihihihi...dah start sengih-sengih dah kalau tulis  blog nie...bukan apa dah lama tak update kan..tu yg jadi cam excited giler-giler tue aser nak lompat-lompat katak plak,,terlampau excited lah katakan....tetiba aderr plak topik lam kepala hotak aku nie nk menulis...haaaaa....nak tahu ke tajuk apa...
mmeh nak habaq kat hangpa semua....topik ceq kali nie...RaYa...

Kawe skrg duk syok2 usha baju2 raya,kasut raya,tudung raya...semua raya lah....mengalahkan anak buah aku yang 5tahun plak...ishh mana boleh diorang jew pakai baju baru,....aku pun nak jugak..tak aci kan...tak adill langsung kalau budak2 jew yg melaram...aku pun ank jugak...nak gak cimeol-comel raya nie,nak jugak berseri-seri bak bidadari kayangan(kayangan mana tue...).......

Apa yang penting skrg siapa nak belanja aku baju raya nie....sapa nak beli kasut,tudung,gincu,bedak nie haaaa,.....uhhuhuhu...wah macam mintak simpati masyarakat plak kan...kau duduk lah tepi jalan petai goreng mintak je sedekah...lpas tue tulis kat kotak cakap..SEDEKAH LAH KAT SAYA<SAYA NAK BELI BAJU RAYA TAHUN NIE.....dengan tak sewenang-wenangnyerr kau bukan dpt jew duit sedekoh...tp kau dpt sekali nagn tumit kasut..uhuhuh...masyuukkk benjol kat kepala......

Jiwa mmng berkobar-kobar nak cari baju raya nie...nak melaram giler-giler nie....tp habuk tak ada lagi....ckp gempakkk nak raya...itu ini nak kan...puasa pun belum lagi...entah-entah puasa pun blum abis ganti kan...(elokk sikit ceq dah habis ganti tau,baik tak aku)...hahahahahah....Apa-apa pun raya nie nak suprise lah baju raya....huuhhu...dah ader sepasang..dah jahit pun....tp nk satu pasang lagi..lebih kew...raya kan sebulan...adill lah  kan....lagipun kita meraikan bulan ramadhan dan syawal...bulan elok tue../...tak kan lah kita nak smabut ala kadar jew...kita mengingati Nabi Muhammad dan umat-umat yang lain juga tak lupa pada yang miskin...wahhhh aqu jadi sesopan yg mungkin nie...dah cam ustazah dah...tpi betul kan...errrmmmm...tak payah nak juih bibiq sngt ekkkk.....tak salah saling mengingati.....

Yang terakhir....beli baju raya untuk aku...sapa nak belanja anagkt tangan copat....jgn duk kedekut sangt bulan-bulan pose nie......uhhuhuhuh....(tutup muka sikit,malu)..ihhihhiih



             ihhihhh...nie raya tahun lepas.....sama tak tudung kita nagn kain kusyen tue,,,,makkkkkkk.........


2 comments:

  1. hahahhahahhaha alamak bkan kite xnak blanje awk kite pun org nk blanje...kihkihkihkih...ye ka dh abez gnti posa nie??? (^_*)...hahhaha...moh kite shopping sme2 jummmmmm

    ReplyDelete
  2. hahahha....kita tunggu org belanja lah....nak tunggu abg2 blnja....eleh nak raya sedondong pun ssh.....kita budak baikk dah sah2 lah gnti dah abis...uhuuhuhuhh.....^_^..

    ReplyDelete