neme

Photobucket

Wednesday, 27 June 2012

~✿✿...SuRat UnTuk BakAl Suamiku..✿✿~

Assalamualaikum wahai bakal suamiku....

Apa khabarnya imanmu hari?Sudahkah harimu ini diawali dgn rasa syukur krn dpt menatap kmbali fananya hidup ini?Sudahkah air wuduk mnyegarkan kmbli ingatan mu atas amanah yg ketika ini sdang engkau genggam.

Walau calon suamiku...

  Tahukah engkau betapa Allah sngt mncintaiku dgn dasyatnya? Disini aku dilatih utk mnjdi dewasa,agar aku lebih bijak mnyingkapi sebuah kehidupan dan sedia mendampingimu kelak.Meskipun keluh kesah dan putus asa yg menghampiri,namun kini kurasakan diri ini lebih baik.

  Kadang-kadang aku tertanya-tanya,mengapah Allah sering menguji hatiku.Bahagian terlemah diriku,namu aku tahu jawapannya.Allah tahu di mana tempat yg pling tepat agr aku sentiasa kembali mngingati-Nya,kembali mencintai-Nya.Ujian demi ujian insyallah aku akn mnjdi lbih kuat,sehingga ketika kelak kitA bertemu,engkau akn berbannga memiliki aku di hatimu,menemani harimu.

  Calon Suamiku....

    Jika engkau kecewa dengan diri ini yang banyak menabaikan mu.Ini kerana engkau ku ingin menjadi seorang yang pertama di hatiku.Engkau tidak pernah ku layan dgn manja,tidak ku perduli kemana kau pergi,tidak mengambil berat perihal dirimu...malah aku banyak menyimpan rahsia drp engkau..Itu bukan kerana aku membencimu juga jauh utk aku melupakan mu...sebaliknya aku menyimpan kasih sayang,rindu,manja dan cinta aku kerana aku ingin menjadi seorang yg setia kepada seorang suami.Jika seorang wanita memberikan kasih sayang,rindu dan manja kepada yg halal bagiku.

    Kerana Allah telah menjanjikan kepada wanita yang menjaga kasih sayangnya selain ibubapanya dan suaminya...kerana itu juga aku ingin menjadi seorang wanita yg di sayangi oleh suami dan memberikan kebahagian kepada suaminya dgn cinta dan kasih yg di simpan sebelum sah dengan akad.

Terima kasih kerana sudi mengangkat aku untuk menjadi yh halal utk mu....Aku akan menjaga dan taat dengan sgala permintaanmu...dan bimbing lah aku ke jalan ke Syurga...ku Ingin kasih sayang kita sampai ke puncak Syurga Firdaus....Wahai bakal suamiku kerana engkau akan aku setia sehingga nyawa aKu diangkat oleh-Nya...AMIN......
  
kata hatiku......
".....bakal suamiku, aku tidak meminta rumah yang besar, aku tidak meminta kereta yang gah, aku tidak meminta rantai emas berlian permata yang indah, aku tidak meminta wang yang banyak, dan aku tidak mendambakan kehidupan yang serba mewah, cukuplah dengan bersederhana, tetapi izinkan aku meminta sesuatu darimu, bimbinglah aku dalam mendapatkan syurga-Nya....."



Waalaikumusalam........

Sunday, 24 June 2012

pAsAnGAn mEsti dIsOrOkkAn dLm fB


Assalamualaikum korang! :)

sebelom bace entry kali ni, sila amik mood rilek. kendurkan urat urat tensi, dan senyum telinga-ke-telinga. wajib! kalau tak buat, siap arr malam ni. ayookkk, tak tauu!
Aada kelas Fiqh Islami. tengah berbincang tentang Halal& Haram. fasal melukis kartun, kan tak boleh. haram kan, sebab nanti di akhirat kelak, dia akan mintak kita nyawa, ye la, kita dah lukis jasad perfect dia, dia nak la nyawa kita.

tiba tiba, slumber rock je ustaz tu cakap "gambar gambar kamu dengan keluarga ke, suami ke, jangan la di tunjuk public" gluppp~ tertelan halkum . lebih pantas dari kilat ada yg tanya uztaz "kenapa ustaz?!" ingatkan haram tadi. maka, uztaz pun explain la secara detail........

kamu tunjuk gambar kamu di facebook (ustaz tu ada fesbuk ooo), gambar kamu dan suami kamu, bagus, bukan tak bagus, tapi orang yang tengok, ada tak yang cakap         "ماشاء الله". kalau orang cakap, ish, sorang ni tak padan la, sorang gemok sorang kurus, bukan ke tu satu doa?

kalau ada orang yang tak suka kita, sebab bukan semua orang suka kita, dia tengok gambar kita dengan suami kita dia cakap "hmm,.ni tak lama la nii.." bukan ke tu satu doa? bukan benda tu haram, tapi, fikir la akibat nya.

kalau orang tengok kamu bahagia dengan suami kamu, tak pun, suami kaya ke, handsome ke, dia suka, dia buat benda jahat kat rumahtangga kamu, macam mana?

buat la apa apa untuk mengekalkan kesejahteraan rumah tangga. kalau nak bergambar romantik pun, buat la tatapan kita dengan keluarga, cukup la. cemburu, doa buruk, iri hati, hasad dengki la yang buat rumah tangga kita tak selalu
 gayah spanar goyah

oh. macam tu ke ustaz, jadi, sama sama la kita jangan tunjuk gambar gambar kita ye. tapi, terserah la pada individu, cara sendiri, ikut kata hati kan. kalau kita rasa semua tu okay saja, terus kan.

tapi, kalau kita rasa ustaz  cakap tu, betul, maka, sebaiknya, elakkan la. ni cuma satu nasihat saja. mungkin ada orang kata pendapat ni betul ada juga orang kata pendapat ni salah. ye tak?







                              rasa jeles tak...tapi xapa itu lagi selamat kan dari di ganggu....ihihhii

Saturday, 23 June 2012

MaLaS pUnyA pAsaL

ASSALAMUALAIKUM.....

Adoi ini laman sesawang sudah di makan sesawang lah....dah separuh dah.....maklumlah lama tak update blog.....moti n jawapan yg bnyk untuk diberithu knp lama tak update...antaranya...wahhh mcm nak bg anugerahh kan...melampau....
 *MALAS YANG TAHAP GABAN
 *TAK TAHU NAK TULIS APA
 *TAK SUKA TULIS BENDA YANG BUKAN ADA DLM KEPALA
 *DAH BUKA BLOG TAPI NAK TAIP MALAS
 *SEBENARNYA ADA DIARI ISTIMEWA YANG SELALU DI AKTIFKAN..

It ulah antra2nya yg mnjdi faktor knp aku tak menulis sngt...mlsssssssssssssssssssssssssssss yg amat...sibuk tue pun aderr lh jugakkk...tapi FACEBOOk aku sentiaa aktifkan...

WHY????
 kerana aku mmng ska aktifkannya...wlaupun aku tak main2 dgn Facebook...aku buka tp aku tinggal p merayap...dan lagi sebab kenap aku nie mls nk tulis blog...

Pagi tadi dgn moOd yg mengila n mood rjin aku nk tulis blog....duk syok2 aku menaip nie....siap citerr sal EURO 2012 lagi.....semangat nak mampus....sampai meleleh air liur masa menaip...smpai tenggelam keyboard aku tekan....(drama melampau).Dah ciap taip segala bagai citer yg melampau tntang Euro dah ending hingga ke noktah yg terakhir....sedang syok2 juga aku pilih gmbr pemain2 bola yg aku minat tahap org gila meroyan nak mintak penampor...bila jew aku siap nak pos...line tenet aku wat hal...tiba wifi tue xada line...sangkut loading nyer.....bila line tenet dah pulih....tiba2 esai yg aku duk karang bagai nak naik gila hingga gugur rambut aku nie.....tinggal separuh je....2perenggan jew...bila aku nak dapta A++++ kalau mcm nie....aku karang smpai 10 perenggan(menipu lagi) hilang mcm tue jew....

Jawapan selepas itu...dengan hati yg membukang marah macam nak p sound pakcik jiran sebelah..aku terus sing out kan,aku pun blog...tak ammpu nak tngok lagi....sadis betul dengan tenet..kalu yew pun biar aku post dulu...ini tak.....

aku bila benggang mula lah nak gigit ekor kucing kasi putus....nak p lawan gusti ngan beruk belakang rumah yg bapak aku bela bertahun....sakit aTy woooo......